2011. április 18.

Bútorok és nők


Ha behunyom a szemem és elképzelek egy igazán nőies enteriőrt, az első dolog, ami eszembe jut a lágyan ívelt formák, meleg barátságos színek, ornamentikus minták és kellemes tapintású, természetes textúrák.
Lehet egy helyiség apró virágmintás, fidres-fodros romantikus vagy akár szigorúan egyszerű, minimál stílusú, mi nők mindig megtaláljuk az apró ötleteket, hogy hogyan varázsoljuk még otthonosabbá, kellemesebbé szűkebb környezetünket, de szerencsére vannak tervezők, akik ebben segítségünkre is lehetnek. A dízájnerek is egyre több és több olyan bútort terveznek, melyek kimondottan nőknek, nőies környezetbe illenek, ötletesek és követik a legújabb trendeket.
Az egyik kedvenc bútordarabom a Splinter Works által tervezett íróasztal, mely az egyszerű vonalvezetés ellenére tagadhatatlanul kecses és nőies, finom és légies. Akárcsak az a tűsarkú cipő, amely előtt mindennap elsétálunk, megcsodáljuk a kirakatban, de ritkán vesszük meg, mert tudjuk, hogy egy lépést sem tudnánk benne megtenni, nemhogy a busz után futni! A jó hír, hogy e finom, kecses formatervezést most hazavihetjük, és lakásunk díszeként csodálhatjuk…és ha a bútorszállító fiúra kedvesen mosolygunk, még a lábunk sem fog megfájdulni, mint attól a fránya tűsarkútól!
„Fekete fiókos komódban tartom a harisnyáimat” ez elég lehangolóan hangzik, ugye? Pedig ez a szekrényke (így lakásunk is) telis-tele van humorral. Tervezője Judson Beaumont (Straight Line Designs) bizonyára nagyon vidám ember lehet….
Amikor először megláttam ezt a széket (tervező: Vladimir Tsesle) , egyből az jutott az eszembe, hogyha szépségszalonom lenne, biztos egy ilyenre ültetném a várakozó vendégeimet. A sok hagyományos ülőalkalmatosság között üdítő színfolt lehetne egy karcsú, keresztbefont lábú „várakozó” szék. Persze azért az étkezőmbe nem tennék ilyet. Viszont egy legénylakásban is el tudom képzelni, amolyan figyelemfelkeltő, egy csöpp kis erotikát sugárzó elemként.
A leggyorsabban és a legegyszerűbben néhány apró kiegészítővel dobhatjuk fel a belső tereket. A Italamp-féle asztali lámpa egy női kalaphoz hasonlít. Coco Chanel – aki pályafutása kezdetén extravagáns kalapjaival hívta fel magára a francia arisztokrácia figyelmét – bizonyára szívesen használta volna szalonja díszeként ezt az egyedi, hangulatos kiegészítőt.
A nőies elegancia és a vagány, lázadó stílus keveredik ebben a zárható virágú állólámpában (gyártó : Quasar). A virágforma romantikáját ugyanis nagyszerűen ellensúlyozzák a fém cipzárak. Meggyőződésem, hogy egy ilyen karakteres díszítőelem sokszor egy hagyományosan berendezett lakást is csodálatosan feldob, ha a megfelelő környezetbe kerül.
Egyszer kitöltöttem valamilyen kérdőívet, hogy ha jól-menő üzletasszony lennék, akkor milyen autót vásárolnék. A legtöbben – s köztük én is – a sztereotípiák ellenére nem a kicsi piros autót választották, hanem a nagy bordó luxusautót. Kétségtelen, mi nők mindig hajlamosak vagyunk kicsit szebbről és jobbról, egyedibbről és különlegesebbről álmodni. Így lehet ez otthonunk kialakításakor is: egy csipet nőiesség, egy kis elegancia és az egyéniség! Az eredmény? Biztos siker!
szerkesztette: Rózsás Veronika
megjelent: minok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...